VERA NOVIS

Kan det bli bättre än så här? Trä, skinn, rena rinjer och dessutom svenskt hantverk! Den fantastiskt fina kollektionen Vera Novis är ett samarbete mellan varumärkena Smålands Skinnmanufaktur och Formbruket. Jag anar stor framgång! Jag är vansinning förtjust i detta och hoppas innerligt att det till kommer en loungefåtölj i samma serie så småningom då jag just nu är ute efter något i denna stilen.

Formbruket startades 2012 och var ett gemensamt projekt mellan tre studenter. De hade alla en längtan efter att få formge och se sina idéer förvandlas till något konkret. I dag driver Sara Rudenstam, Formbruket själv med samma drivkraft. Sara har utbildning inom grafisk design och produktutveckling med möbeldesign som inriktning och det är där hon lägger fokus. Produkterna karaktäriseras av en kombination av enkla former, svenska material i huvudsak trä och nära tillverkning.

Smålands Skinnmanufaktur är som namnet avslöjar ett småländskt varumärke, som ägs av design duon Johan Stockhem och Hillevi Magnell. Duon formger livsstilsprylar i äkta läder som håller hela livet ut. Den småländska förankringen är viktig de strävar efter att hålla den mesta av produktionen i Småland.De använder sig av svenskt naturgarvat kromfritt läder från Tärnsjö garveri, som håller en hög kvalitet.
Foto:Joel Dittmer 
Kommentera inlägget här: