EL RAMLA HAMRA

Jag är och har alltid varit väldigt förtjust i saker med en orientalisk touch och blev såklart helt såld på de vackra bilderna från El Ramla Hamra, ett nederländskt företag som importerar marrockansk inredning och accessoarer och även säljer world wide. Helt underbara bilder har de oxå!
Kategori: Inspiration Taggar: El ramla hamra, eames, marrockansk inredning, orientalisk;

MATA FÅGLARNA MED KLASS

Trots att snön lyser med sin frånvaro här nere i söder så kan fåglarna behöva lite hjälp på traven med att hitta mat. Om inget annars så är det väldigt rofyllt att kika på fåglarna från frukostbordet när de flockas runt frön och nötter i en fågelmatare. Jag tycker det är ganska svårt att hitta någon snygg och unik matare som ofta är ganska tråkiga och ser för det mesta likadana ut. Men den Parisbaserade designduon Atypyk har löst det problemet med ett stilrent och kul fågelbord i form av en bur i svart stål och med en tallrik i vit porslin som botten.
Foto: Anasanga

ÄLSKADE HYACINT

Min absoluta favorit julblomma är hyacinten, de behöver ingenting så de blommorna klarar till och med jag av. Och så luktar det väldans gott i hela huset av de. Jag är rätt snabb på att ta in julblommorna, redan innan advent så tyvärr har de flesta redan blommat över och utbytta med nya knölar.