DESIGN LETTERS

Design letters fina produkter har blivit väl omfamnat av världen och den lilla barnservisen är nog på topp tre listan när det gäller mest köpta doppresenter idag. I vår har Design letters utökat sitt sortiment med en hel rad av grafiska och även icke grafiska produkter som stool and storage en kombinerad pall med förvaring och bordet "table to go" båda med handtag för lättare förflyttning.

NIPPRIG

IKEA lanserar den tillfälliga kollektionen NIPPRIG som är ett kreativt samarbete mellan IKEA och lokala producenter i Indonesien och Vietnam. Här kombineras traditionella tillverkningsmetoder med svensk design. Merparten av kollektien är tillverkad av torkad vattenhyacint. Vattenhyacinten är väldigt slitstakt och ses som ett ogräs då det växer och frodas i asiens floder. Kollektionen faller mig helt i smaken och jag har valt ut mina favoriter. En sak är då säker, vill man få sig ett ex av sin favorit, får man nog hänga på låset den 27e Mars!
 
IKEA har även nyligen fått stor uppmärksamhet pga av sin kollektion SINNERLIG av Ilse Crawford, som jag inte hunnit med att visa, men du hittar bilder från smyglanseringen här och här. Redan i Juni förra året så hade IKEA en preview på 2015 års samarbeten, varav både delar av SINNERLIG och NIPPRIG fanns med. Här hittar du det!
Foto: IKEA
 

FRAMA CPH

Jag har sedan första gången jag stötte på produkter från Frama alltid förknippat det med lampor och ljuskällor. Av en tillfällighet träffade jag på en så himla fin tallrik i stengods och när jag kollade upp detta närmare så är ju Frama Cph så mycket mer än lampor! Stengodset Aj Otto Stoneware, tillverkas i Danmark och finns i alla möjliga varianter. Snyggt, eller hur?! Även pallen Adam, designad av Toke Lauridsen fick mitt hjärta att slå lite snabbare!
Foto: Frama CPH