WILMA & ALEX

Watt och Vekes nya lampor Alex och Wilma i virkad ståltråd är så väldans fina! En fantastisk blandninga av hantverk (som jag är så svag för) och råhet med den nakna ståltråden. Lamporna är virkade i en teknik som användes av bland annat vikingarna. 

LOTTA AGATON FÖR STRING

Ännu en gång har begåvade Lotta Agaton tagit String hyllorna till nya dimensioner. Nyligen la Lotta ut sina stylingbilder i sin portfolio och jag var inte sen att bli inspirerad. Vem vill inte ha ett skafferi, eller en pysselhörna helt i string. Hejja!  
Foto: Marcus lawett

MINI VIPP

Fem gånger så liten är Vipps nya miniatyr av Holger Nielsens ursprungliga pedalhink Vipp15. Den 10cm höga får mitt hjärta att smälta en smula!

Även om Vipps miniatyr är gjord i skala 1:5 har den en fullt fungerande pedal och följer den normalstora originalhinken i sin design både till proportioner och val av material: rostfritt stål och gummi.

Den första Vipp-hinken såg dagens ljus 1939 när Holger Nielsen tog fram den till sin hustru Maries frisersalong. Marie älskade hinken tack vare dess praktiska och rejäla design, och det gjorde även hennes kunder som beställde hinkar till sig själva. Och så gick det till när man började tillverka Vipp-hinken – som ursprungligen bara var avsedd för Marie.

 
Foto: Vipp