MATTKÄRLEK

Pang! Blixten slog verkligen ner när jag såg via Trendensers veckosummering de finaste mattorna på väldigt länge! Mitt ha-begär som varit ganska stillsamt ett tag nu, väcktes direkt till liv. Mattorna som kommer från Private 0204 är gjorda av linne och är så där lagom bohemiska. Den Beige och grå är mina favoriter! Dessutom kommer Lotta Agaton tar in dessa i sin shop under våren. *applåder*
Bilder: Private0204

J-PREMIUM

I dagarna lanserade Jotex sitt nya varumärke J-premium. Ett varumärke som ska vara just premium, lite bättre och lite lyxigare men ändå ett fortfarande hyfsat pris. Kollektionen består just nu av Bäddset, Handdukar och bordsporslin allt med en elegant ton, ljust och fräscht. 
Porslinet "Eva" är designat av Eva Lundgren och tillverkat i benporslin som är väldigt stöttåligt och har hög transparens och vithet. Den söta lilla assietten med bara en liten blomma är min favorit.

Bäddsetet Jasmine är tillverkade i "Percale" med en trådtäthet på 400tc. Percale är en vävteknik där man använder extra tunna och fina garner och materialet behöver ha över 200 trådar per kvadrattum för att få kallas percale. Det gör att ytan blir ovanligt slät och mjuk och framförallt lättskött och hållbar.

Handdukarna "Josefine" är tjocka och lyxigt mjuka. Handukarna är högabsorberande och torkar snabbt. Jag tror jag ska försöka mig på att testa dessa!
 
Bilder: Jotex